نکات مهم در طرز تهیه گوش فیل
رنگ گوش فیل باید نسبتا روشن و براق باشد یعنی بیشتر متمایل به زرد یا طلایی باشد اما اگر رنگ آن قهوهای باشد، احتمالا روغن آن سوخته است که در این صورت مصرف آن بسیار خطرناک است. بنابراین هنگام سرخ کردن به روغن انتخابی توجه زیادی داشته باشید و حتی الامکان خودتان در منزل تهیه کنید.
یکی دیگر از نشانههای گوش فیل تازه، وزن آن است. گوش فیل تازه و باکیفیت معمولا سبک و ترد است. همچنین در صورتی که بخواهید روی گوش فیل پودر شکر بپاشید، در این صورت قطر خمیر را کمی نازکتر کنید.
گوش فیل را میتوانیم به شکلهای، مختلفی مانند مربع، پاپیونی و برگ هم در بیاوریم. اگر روغن گوش فیل سرد باشد، خمیر پف نخواهد کرد. توجه داشته باشید که اگر شربت رقیق باشد، گوش فیل زود نرم و بیات میشود.
طرز تهیه گوش فیل
گوش فیل یکی از انواع شیرینیهای سنتی افغانستان است و در ایران هم از این نوع شیرینی تهیه میکنند که مواد آن را زرده تخم مرغ، شیر یا ماست، روغن و خمیرمایه بیکینگ پودر تشکیل میدهند.
- زمان آماده سازی 3 ساعت
- زمان پخت 20 دقیقه
- زمان کل 3 ساعت 20 دقیقه
مواد لازم
- 3 عدد تخم مرغ
- ½ لیوان شیر یا ماست
- 5 قاشق غذاخوری روغن یا کره
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 500 گرم آرد
- نمک به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شربت
- 3 لیوان شکر
- 1 لیوان آب
- ¼ لیوان گلاب
- 2 قاشق چایخوری زعفران دم شده
- ½ قاشق چایخوری آبلیمو
دستور العمل
- قبل از اینکه به سراغ تهیه گوش فیل برویم، ابتدا باید شربت را تهیه کنیم برای اینکار ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
- توجه داشته باشید در زمان افزودن گوش فیل شربت باید ولرم باشد.
- در کاسهای ماست یا شیر، تخم مرغ ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید.
- سپس روغن و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی تهیه شود.
- روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت دهید.
- خمیر گوش فیل را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید.
- روغن را داغ کنید و گوش فیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود.
- توجه داشته باشید که حرارت متوسط باشد در غیر اینصورت گوش فیلها میسوزند.
- پس از سرخ شدن گوش فیلها را به همان صورت داغ داخل شربت تهیه شده بیاندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود.
- سپس روی آن را به شکل دلخواه با خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.
- نکته مهم در سرو کردن گوش فیل این است که حتما باید خنک باشند، پس حتما آن را درون یخچال قرار دهید تا خوشمزهتر شوند.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com