انواع شیرینی مرنگ
سه نوع مرنگ فرانسوی، ایتالیایی و سوئیسی از مهمترین انواع مرنگ هستند که طرز تهیه آنها باهم متفاوت است. برای درست کردن شیرینی مرنگ فرانسوی، پودر قند به آرامی به سفیده در حال هم زده شدن اضافه میشود. درست کردن شیرینی مرنگ فرانسوی نسبتا آسان است. برای درست کردن شیرینی مرنگ ایتالیایی شکر آب شده داغ به سفیده زده شده تخم مرغ در حال هم زدن اضافه میشود. برای درست کردن مرنگ سوئیسی سفیده تخم مرغ و شکر را تا دمای 160 درجه فارنهایت گرم میکنند و سپس هم میزنند.
فوت و فن تهیه شیرینی مرنگ
هر سفیده تخم مرغ را قبل از اضافه کردن به مخلوط در یک کاسه کوچک جدا کنید، به این ترتیب اگر زرده و سفیده به خوبی از هم جدا نشدند مجبور نیستید کل تخم مرغها را کنار بگذارید و کار را از اول شروع کنید. در حالیکه همزن برقی کار میکند پودر قند را آرام آرام اضافه کنید، این کار تفاوت زیادی در کیفیت مرنگ ایجاد خواهد کرد. مرنگ را به محض اتمام کار درون قیف بریزید و شکوفه بزنید. مرنگ بعد از گذشت چند دقیقه قوام خود را از دست میدهد. بعد از کامل شدن زمان پخت، برای حداقل یک ساعت، شیرینیهای مرنگ را از فر بیرون نیاورید و در فر را باز نکنید.
طرز تهیه شیرینی مرنگ
- زمان آماده سازی 20 دقیقه
- زمان پخت 2 ساعت
- زمان کل 2 ساعت 20 دقیقه
مواد لازم
- 4 عدد سفیده تخم مرغ
- 1 پیمانه پودر قند
- نوک قاشق چایخوری نمک
- ½ قاشق چایخوری وانیل
- ¼ قاشق چایخوری کرم تارتار
دستور العمل
- اول از همه فر را روی دمای 100 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و روشن کنید.
- سفیدهها را یکی یکی در یک کاسه کوچک جدا کرده و سپس هر سفیده تخم مرغ را به کاسه همزن منتقل کنید.
- کرم تارتار و نمک را اضافه کنید و همزن برقی را ابتدا روی دور کند تنظیم کنید و سپس سرعت همزن را بالا ببرید.
- هنگامی که سفیده تخم مرغ کف کرد میتوانید اضافه کردن پودر قند را شروع کنید. انجام درست این مرحله تفاوت زیادی در نتیجه کار شما ایجاد میکند، بنابراین حتما حوصله به خرج بدهید و پودر قند را بسیار آرام به سفیدهها اضافه کنید. میتوانید هر بار با قاشق چایخوری پودر قند را اضافه کنید.
- بعد از اضافه کردن پودر قند نوبت اضافه کردن وانیل است.
- وقتی که سفیده بافت مارشمالو مانند و پفکی پیدا کرد و از ظرف نریخت مرنگ آماده است. به این مرحله استیف پیک گفته میشود. یعنی اینکه وقتی پرههای همزن را از روی مرنگ بلند میکنید روی پرهها قلههای نوک تیزی ببینید که حالت خود را حفظ کردهاند.
- کف سینی شیرینی پزی را با کاغذ روغنی بپوشانید و مرنگ را داخل قیف بریزید. دقت کنید که به قیف زیاد فشار نیاورید تا پف مرنگ از بین نرود.
- مرنگها را درون سینی فر شکوفه بزنید و بین هر شیرینی 2.5 سانت فاصله بگذارید.
- سینی را در طبقه فر با دمای 100 درجه سانتیگراد برای 1 ساعت قرار دهید تا رطوبت مرنگ گرفته شود و بپزد.
- سپس فر را خاموش کنید و بدون باز کردن در فر اجازه دهید شیرینیها برای 1 الی 2 ساعت دیگر هم درون فر بمانند.
- بعد از این مدت شیرینی مرنگ پفکی و خشک میشود و به راحتی میتوانید آنها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com