کرپ چیست؟
کرپ نوعی کیک تابهای بسیار نازک است که معمولا از آرد گندم تهیه میشود. کرپ از واژه یونانی crispa به معنی موج دار الهام گرفته شده است و اولین بار در بریتانی، منطقهای در شمال غربی فرانسه پخته شد. مایه کرپ معمولا رقیق است و درون یک ماهیتابه با کره یا روغن پخته میشود. کرپها معمولا دو نوع دارند، کرپ شیرین و کرپ شور. کرپهای شور با تخم مرغ، پنیر، گوشت و سبزیجات پر میشوند و به عنوان پیش غذا سرو میشوند. کرپهای شیرین به عنوان دسر سرو میشوند و داخل آنها با خامه، مربا، شکلات صبحانه و میوه تازه پر میشوند.
تفاوت بین کرپ و پنکیک
کرپ شیرین و پنکیک از یک خانواده هستند و مواد اولیه یکسانی دارند و هر دو آنها را میتوانید بدون فر تهیه کنید. اصلیترین تفاوت کرپ و پنکیک در استفاده از بیکینگ پودر یا جوش شیرین است. برای درست کردن پنکیک میتوانید از بیکینگ پودر یا جوش شیرین استفاده کنید تا پنکیک بیشتر پف کند ولی در دستور تهیه کرپ بیکینگ پودر یا جوش شیرین وجود ندارد همچنین مایه پنکیک غلیظ تر از مایه کرپ است. برای پخت کرپ معمولا از تابه با دیوارههای مورب استفاده میشود که کار برگردان کرپ را آسانتر میکند.
طرز تهیه کرپ
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 5 دقیقه
- زمان کل 15 دقیقه
- تعداد 6 عدد کرپ
مواد لازم
- 1 عدد تخم مرغ
- ½ قاشق چایخوری وانیل
- ¾ پیمانه شیر
- ½ پیمانه آرد
- ⅛ قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری کره ذوب شده
دستور العمل
- در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ، وانیل و شیر را با همزن دستی مخلوط کنید.
- آرد و نمک را اضافه کنید و آنقدر مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- کره آب شده را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- تابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و با کمی کره چرب کنید.
- ¼ پیمانه از مایه کرپ را درون تابه بریزید و تابه را حرکت دهید تا مایه کرپ به همه جای تابه برسد و کف آن را بپوشاند.
- بعد از اینکه کمی رنگ کرپ عوض شد آن را به آرامی برگردانید تا روی دیگر هم کمی سرخ شود.
- تمام کرپها را به این روش آماده کنید.
- روی کرپ خامه فرم گرفته و میوه خرد شده تازه بریزید و سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com