شیرینی گردویی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

فوت و فن های پخت شیرینی گردویی

خمیر شیرینی گردویی را قبل از گذاشتن در فر روی حرارت قرار می‌دهند و مرتب هم می‌زنند که به این کار در اصطلاح داغ زدن گفته می‌شود. این کار باعث می‌شود شیرینی کاملا مغز پخت شود و روی آن بعد از پخت در فر ترک خورده شود. دقت کنید که زمان داغ زدن خمیر بسیار مهم است، اگر بیش از حد خمیر روی حرارت بماند سفت می‌شود و از قیف بیرون نخواهد آمد.

اگر به هر دلیلی خمیر سفت بود می‌توانید قاشق قاشق سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید تا به انسجام لازم برسد. همچنین اگر خمیر شیرینی گردویی شل شد، مقداری گردو پودر شده یا کیک اسفنجی پودر شده می‌توانید به آن اضافه کنید. برای درست کردن این شیرینی باید حتما از کیک اسفنجی استفاده شود و استفاده از انواع کیک‌های چرب باعث بهم ریختن تناسب مواد این کیک می‌شود. اضافه کردن پودر کاکائو و دارچین برای تغییر رنگ شیرینی گردویی است و تاثیری در طعم آن ندارد. برای درست کردن این شیرینی حتما از سرکه سفید استفاده کنید، سرکه قرمز باعث تغییر طعم و عطر شیرینی خواهند شد.

 

طرز تهیه شیرینی گردویی

شیرینی گردویی هم مثل شیرینی نارگیلی و شیرینی کشمشی از شیرینی‌های خشک محبوب هستند که مناسب مناسبت‌هایی مانند عید نوروز هم هستند. شیرینی گردویی را می‌توانید در خانه هم با رعایت کردن نکات ساده‌ای درست کنید و برای عصرانه با چای میل کنید.
  • زمان آماده سازی 1 ساعت
  • زمان پخت 15 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 15 دقیقه

 

مواد لازم

  • 90 گرم سفیده تخم مرغ
  • 100 گرم گردو
  • 100 گرم کیک اسفنجی
  • 200 گرم پودر شکر یا پودر قند
  • 1 قاشق مرباخوری پودر کاکائو
  • 1 قاشق چایخوری دارچین
  • ¼ قاشق چایخوری وانیل
  • 2 قاشق سوپخوری روغن مایع
  • 1 قاشق سوپخوری سرکه سفید

دستور العمل‌

  • در یک کاسه بزرگ همه مواد به جز سرکه سفید و روغن مایع را اضافه کنید.
  • کیک اسفنجی را قبل از اضافه کردن به مواد خرد کنید.
  • مواد را ابتدا با قاشق کاملا مخلوط کنید تا پودر قند و سفیده تخم مرغ به همه مواد برسد.
  • سپس مواد را داخل غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا یک خمیر چسبناک، منسجم و یکدست ایجاد شود.
  • فر را از 15 دقیقه قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید کاملا گرم شود.
  • خمیر را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • مرتب خمیر را هم بزنید تا جایی که احساس کنید خمیر دارد سفت می‌شود.
  • زمانی که کف قابلمه یک لایه کریستالی سفید تشکیل شد و خمیر کمی خودش را گرفت قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  • سپس روغن مایع و سرکه سفید را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید.
  • بگذارید خمیر برای چند دقیقه از حرارت بیوفتد و سپس خمیر را برای 30 الی 1 ساعت درون یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
  • سپس خمیر را از یخچال دربیاورید و داخل قیف بریزید. برای فرم دادن به خمیر شیرینی گردویی از ماسوره ساده گرد به قطر 1 الی 1.5 سانتی‌متر استفاده کنید.
  • کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و کاغذ روغنی را هم با براش و روغن کاملا چرب کنید.
  • خمیر شیرینی گردویی را به صورت گرد و با فاصله از هم داخل سینی فرم بدهید.
  • سینی فر را داخل طبقه وسط فر قرار دهید و حرارت فر را به 175 درجه سانتیگراد کاهش دهید و برای 10 الی 15 دقیقه اجازه دهید شیرینی‌ها بپزند.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!