نکات دستور پخت نان برنجی یا شیرینی برنجی
طرز تهیه خمیر نان برنجی از جهاتی به خمیر شیرینی نخودچی شباهت داد. خمیر این شیرینی بسیار لطیف است و باید با دست ورز داده شود. اگر بعد از ورز دادن خمیر با دست دیدید خمیر به انسجام لازم نمیرسد و تکه تکه میشود کمی روغن به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به انسجام لازم برسد. برای تزیین این شیرینی میتوانید با استفاده از چاقو یا کاترهای کوچک شیرینی پزی روی آن طرح ایجاد کنید و با پودر خرفه یا پودر پسته تزیین کنید. این شیرینی معمولا در دو رنگ سفید و زعفرانی درست میشوند.
به شیرینی برنجی سفید گلاب و به شیرینی برنجی زرد رنگ، کمی زعفران دم کرده اضافه میشود، البته دقت کنید که گلاب و زعفران نباید به مقدار زیاد به خمیر اضافه شود چون بافت خمیر را تغییر میدهند. حتما بعد از درآوردن شیرینیها از فر بگذارید تا خنک شوند و بعد با استفاده چاقو یا پالت آنها را از سینی جدا کنید و داخل ظرف بچینید. برای درست کردن این شیرینی حتما باید از پودر قند استفاده کنید و نمیتوانید شکر را جایگزین کنید. سعی کنید از آرد برنج مرغوب استفاده کنید و آرد برنج و پودر قند را قبل از استفاده الک کنید. این شیرینی به همراه شیرینی نارگیلی، شیرینی گردویی و شیرینی پفکی از شیرینیهای محبوب عید نوروز است.
طرز تهیه نان برنجی
- زمان آماده سازی 1 ساعت
- زمان پخت 20 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 20 دقیقه
مواد لازم
- 250 گرم آرد برنج
- 125 گرم روغن جامد
- 120 گرم پودر قند
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- ½ قاشق چایخوری پودر هل
- 1 قاشق غذاخوری گلاب
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- پودر خرفه برای تزیین
دستور العمل
- آرد برنج و پودر قند را قبل از شروع به کار الک کنید.
- پودر قند و روغن را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شوند و رنگ کرم روشن پیدا کنند و کمی هم پف کنند.
- سپس زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و برای 2 الی 3 دقیقه مخلوط کنید.
- سپس هل پودر شده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
- در مرحله بعد آرد برنج را اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی آرد با مواد مخلوط شد باید خمیر را با دست یا با سری ورز دادن خمیر یا همان قلاب خمیر همزن به کار ادامه دهید.
- خمیر را باید تا جایی هم بزنید که انسجام پیدا کند و حالت پودری نداشته باشد.
- اگر خمیر بعد از ورزن دادن با دست یا همزن باز هم انسجام لازم را نداشت کم کم روغن جامد به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به انسجام لازم برسد.
- یک گلوله کوچک از خمیر را بردارید و با دست آن را گرد کنید و کمی فشرده کنید. اگر اطراف خمیر ترک خورد باید هنوز به ورز دادن ادامه بدهید و خمیر آماده نیست.
- نان برنجی معمولا در دو رنگ سفید و زعفرانی در قنادیها آماده میشود.
- اگر میخواهید دو رنگ شیرینی داشته باشید خمیر را بعد از آماده شدن به دو قسمت تقسیم کنید.
- به یک قسمت از خمیر زعفران دم کرده اضافه کنید و به نیمی دیگر کمی گلاب. دقت داشته باشید که زعفران و گلاب در یک الی دو قاشق غذاخوری باید به خمیر اضافه شود چون ممکن است باعث شود خمیر شما نرم شود و انسجام خود را از دست بدهد.
- خمیر را میتوانید داخل یک سلفون بپیچید و برای 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- بعد از درآوردن خمیر از یخچال دوباره باید برای چند دقیقه خمیر را ورز بدهید.
- یک تکه کوچک از خمیر را بردارید و با دستتان خمیر را گرد کنید و کمی فشار بدهید تا سطح آن صاف شود.
- با استفاده از کاترهای کوچک شیرینی پزی روی شیرینیها را طرح بیاندازید و با کمی پودر خرفه تزیین کنید.
- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را درون سینی بچینید.
- فر را از یک ربع قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید گرم شود.
- سینی فر را داخل فر بگذارید و اجازه دهید شیرینی ها برای 15 الی 20 دقیقه داخل فر بپزند.
- زمانی که کمی شیرینیها طلایی شدند، سینی را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید برای چند ساعت شیرینیها در دمای اتاق بمانند تا کاملا خنک شوند.
- اگر قبل از خنک شدن سعی کنید شیرینیها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید ممکن است شیرینیها خرد شوند.
- با کمک یک چاقو یا پالت شیرینی پزی شیرینیها را از روی سینی بردارید و در ظرف مورد نظر بچینید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com