کیک شیفون (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

کیک شیفون چیست؟

کلمه شیفون (Chiffon) در زبان فرانسه، نوعی پارچه بسیار لطیف است و چون بافت کیک شیفون بسیار لطیف و پفت دار است اسم آن شیفون گذاشته شده است. کیک شیفون بافتی اسفنجی دارد. در این کیک سفیده و زرده تخم مرغ به صورت جداگانه زده می‌شوند. به دلیل زیاد پف کردن این کیک و ضخامت آن معمولا این کیک‌ها را در قالب‌های میان تهی دیواره بلند درست می‌شوند. این قالب‌ها به دلیل داشتن دیواره‌های بلند اجازه می‌دهند کیک بیشتر پف کند.

 

تفاوت کیک شیفون و کیک اسفنجی

چربی کیک اسفنجی کلاسیک، فقط چربی موجود در زرده و سفیده تخم مرغ است که جداگانه زده می‌شوند. ولی بافت کیک شیفون به دلیل وجود روغن و آب خشک نیست و به همین دلیل این کیک بدون کرم و خامه هم قابل سرو کردن است.

 

نکات طرز تهیه کیک شیفون 

برای درست کردن یک کیک شیفون بدون نقص، باید سفیده تخم مرغ را خوب بزنید. معمولا سفیده‌های تخم مرغ باید موقع زدن هم دمای محیط باشند. پس نیم ساعت قبل از شروع به کار تخم مرغ‌ها را از یخچال بیرون بیاورید. مرطوب بودن، چرب و کثیف بودن ظرف یا پره‌های همزن باعث می‌شود سفیده تخم مرغ فرم نگیرد.

طرز تهیه کیک شیفون

کیک شیفون بافت نرم و سبکی دارد و پف زیادی می‌کند به همین دلیل با کیک اسفنجی تفاوت دارد. به دلیل زیاد پف کردن این کیک و ضخامت آن معمولا این کیک‌ها را در قالب‌های میان تهی دیواره بلند درست می‌شوند.
  • تعداد 10 نفر

مواد لازم

  • 220 گرم آرد
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • 6 عدد زرده تخم مرغ
  • 180 گرم شیر پرچرب
  • 120 گرم روغن مایع
  • 1 قاشق چایخوری وانیل
  • 6 عدد سفیده تخم مرغ
  • 1 قاشق چایخوری سرکه سفید
  • 100 گرم شکر دانه ریز

دستور العمل‌

  • نیمی از شکر را با آرد در یک کاسه مناسب بریزید.
  • بیکینگ پودر و نمک را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
  • زرده‌های تخم مرغ و شیر را اضافه کنید.
  • سپس روغن مایع و وانیل را اضافه کنید و با همزن دستی کاملا مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • زرده‌های تخم مرغ را در یک کاسه بزرگ دیر بریزید و سرکه سفید را به آن اضافه کنید. می‌توانید از کرم تارتار یا آبلیمو هم برای این کار استفاده کنید.
  • با دور تند همزن سفیده‌ها را بزنید و بعد از دو دقیقه هم زدن شکر را آرام آرام به آن اضافه کنید.
  • با اضافه کردن شکر به سفیده تخم مرغ در واقع آب و رطوبت آن جذب می‌شود و باعث می‌شود سفیده دیرتر فرم خود را از دست بدهد.
  • سفیده تخم مرغ و شکر را آنقدر بزنید تا کاملا پف کند و رد پره‌های همزن روی آن بماند و از ظرف نریزد.
  • سفیده تخم مرغ را آرام آرام و در چند مرحله به مخلوط زرده اضافه کنید و با لیسک سیلیکونی به صورت دورانی هم بزنید تا یکدست شوند.
  • مواد را در یک قالب میان تهی آلومینیومی 23 سانتی‌متری بریزید.
  • قالب را در فری که از قبل با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کرده اید قرار دهید.
  • زمان پخت این کیک حدود 55 دقیقه است.
  • قالب کیک را به صورت وارونه روی کیک سرد کن قرار دهید تا خنک شود.
  • کیک را بعد از خنک شدن از قالب دربیاورید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!