نکات طرز تهیه کیک یزدی
برای درست کردن کیک یزدی از آرد نول یا آرد شیرینی پزی استفاده کنید. این آرد گلوتن کمتری دارد، به همین دلیل خمیر کیک چسبنده نمیشود و بافت کیک بعد از پخت ترد خواهد بود. اگر به کاغذ کاپ کیک و مافین دسترسی نداشتید میتوانید داخل قالب را با روغن چرب کنید و آردپاشی کنید. اگر دوست دارید عطر و بوی کیک یزدی بیشتر باشد میتوانید 1 قاشق غذاخوری گلاب هم به مایه کیک اضافه کنید. تخم مرغ ها را نیم ساعت قبل از پخت کیک از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. در آخر کار و وقتی مایه کیک را داخل قالبها ریختید نوک چاقوی آشپزخانه را درون روغن مایع بزنید و با آن یک علامت ضربدر روی مایه کیک بزنید. این کار به گنبدی شکل شدن کیک یزدی هنگام پخت کمک میکند.
کیک یزدی بدون جوش شیرین
رنگ تیره کیک یزدی نسبت به دیگر کیکها به علت وجود جوش شیرین است. شما میتوانید مثل دستور پخت ما از جوش شیرین استفاده نکنید و در عوض مقدار بیشتری بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید. یا میتوانید از 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر و 1 قاشق چایخوری جوش شیرین در مواد استفاده کنید.
کیک یزدی با شیر
دستور اصلی کیک یزدی با ماست است ولی به جای آن میتوانید از شیر هم استفاده کنید، اما این نکته را در نظر داشته باشید که بافت کیک شما متفاوت خواهد بود و رطوبت کیک یزدیهایی که با ماست درست میشوند را نخواهد داشت.
طرز تهیه کیک یزدی
- زمان آماده سازی 20 دقیقه
- زمان پخت 20 دقیقه
- زمان کل 40 دقیقه
- تعداد 12 نفر
مواد لازم
- 3 عدد تخم مرغ
- 200 گرم شکر
- 300 گرم آرد شیرینی پزی
- 150 گرم ماست
- 175 گرم روغن
- 1 قاشق سوپخوری بیکینگ پودر
- 1 قاشق چایخوری هل ساییده شده
- کنجد به مقدار لازم
دستور العمل
- روغن و شکر را در یک کاسه با گنجایش مناسب بریزید و با همزن برقی حدود 3 دقیقه مخلوط کنید تا دانههای شکر کمی باز شوند و رنگ شکر و روغن کمی روشن شود.
- در یک کاسه دیگر، آرد الک شده، بیکینگ پودر و هل ساییده شده را با هم مخلوط کنید.
- تخم مرغها را به مخلوط شکر و روغن اضافه کنید و با همزن برقی مخلوط کنید.
- سپس ماست را به مخلوط تخم مرغ و شکر و روغن اضافه کنید و همچنان با همزن برقی مواد را مخلوط کنید.
- وقتی مواد یکدست شد مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و در این مرحله مواد را با لیسک سیلیکونی مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.
- درون قالب مافین کاغذ مخصوص مافین قرار دهید و با اسکوپهای بستنی یا قاشق مایه کیک را داخل قالب بریزید.
- مایه کیک باید ⅔ حجم قالب را پر بکند. نوک چاقوی آشپزخانه را درون روغن مایع بزنید و با آن یک علامت ضربدر روی مایه کیک بزنید. این کار به گنبدی شکل شدن کیک یزدی هنگام پخت کمک میکند.
- سپس کمی کنجد روی مواد بریزید.
- فر را از قبل گرم کنید و دمای آن را روی 210 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. کیک یزدیها را در طبقه بالای فر قرار دهید.
- زمان پخت این کیک 15 الی 20 دقیقه است. بعد از پخت کیکها از فر بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com