نکات طرز تهیه شیرینی دانمارکی
اگر خمیر حالت چسبندگی داشت میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید. همچنین اگر خمیر بیش از حد خشک و سفت شد میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید و ورز بدهید. کرمی که برای داخل شیرینی دانمارکی آماده میکنید باید غلظتی مانند فرنی داشته باشد. همچنین شما میتوانید کمی دارچین به کرم داخل شیرینی دانمارکی اضافه کنید. اضافه کردن گلاب و زعفران در این دستور اختیاری است ولی گلاب و زعفران عطر و رنگ خوبی به شیرینی میدهد.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی شیرینیهای لایه لایهای هستند که اولین بار توسط سرآشپزهای اتریشی معرفی شدند و کم کم به شیرینی محبوب کشور دانمارک تبدیل شدند به همین دلیل هم در دانمارک به این شیرینی نان وینا یا نان وینی هم گفته میشود. شیرینی دانمارکی بعدها توسط مهاجران به آمریکا و سایر کشورهای جهان برده شد. داخل این شیرینی معمولا یک فیلینگ کرمی خوشمزه هم قرار داده میشود.
- زمان آماده سازی 2 ساعت
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 2 ساعت 30 دقیقه
- تعداد 10 نفر
مواد لازم
- ½ پیمانه آب گرم
- ½1 قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 عدد سفیده تخم مرغ
- ¼ پیمانه شکر
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- ½ پیمانه روغن
- کمی نمک
- 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- ½3 پیمانه آرد
مواد لازم برای کرم شیرینی دانمارکی
- ½ پیمانه آرد
- ½ پیمانه شکر
- ⅓1 پیمانه آب
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- 1 قاشق چایخوری گلاب
مواد لازم برای رومال شیرینی دانمارکی
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- 4 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- کنجد
- پودر قند
دستور العمل
- در یک کاسه مناسب آب گرم، پودر خمیر مایه و 1 قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کنید و اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه بماند.
- 1 عدد زرده تخم مرغ به اضافه یک عدد سفیده تخم مرغ، باقیمانده شکر، وانیل، روغن، کمی نمک و زعفران دم کرده را به خمیر مایه اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.
- آرد را کم کم به مواد مایع اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد به شکل خمیر دربیایند.
- در انتهای کار برای 5 دقیقه خمیر را ورز دهید و کف یک کاسه را آرد بپاشید و خمیر را درون کاسه قرار دهید و روی آن را بپوشانید تا برای 1 ساعت استراحت کند.
- برای درست کردن کرم شیرینی دانمارکی آرد را درون یک قابلمه برای 2 الی 3 دقیقه با حرارت کم حرارت دهید تا بوی آرد بلند شود.
- شکر، وانیل و آب را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
- در مرحله بعد گلاب را اضافه کنید و برای چند دقیقه روی حرارت با لیسک سیلیکونی مخلوط کنید تا مواد به شکل کرم دربیایند و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- بعد از یک ساعت خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را روی کانتر آشپزخانه یا یک سطح تمیز آرد پاشی شده با وردنه باز کنید.
- آسانترین روش این است که خمیر را به شکل مستطیل برش بزنید و مقداری از کرم که آماده کردهاید روی خمیر بگذارید و خمیر را رول کنید.
- سپس با یک چاقوی تیز خمیر را به قطعات مساوی برش بزنید. شیرینی دانمارکی اشکال متنوعی دارد که میتوانید با کمی جستجو مدل دلخواه خود را پیدا کنید و شیرینیها را شکل بدهید.
- کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و شیرینیها را داخل سینی بچینید. بعد از اینکه شیرینیها را داخل سینی گذاشتید روی آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و اجازه دهید خمیر برای 30 دقیقه دیگر هم استراحت کند.
- در یک کاسه 1 عدد زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و با براش آشپزخانه روی شیرینیها بزنید.
- میتوانید روی شیرینیها کمی کنجد و خلال بادام بپاشید یا اینکه بعد از بیرون آوردن از فر آنها را با پودر قند یا شکر تزیین کنید.
- شیرینیها را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد برای 25 الی 30 دقیقه بپزید تا روی آنها کاملا طلایی شود.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com