دونات (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

 

تفاوت پیراشکی و دونات 

خمیر پیراشکی ممکن است شیرین نباشد یعنی شما می‌توانید با خمیر پیراشکی، پیراشکی گوشت یا هرنوع پیراشکی دیگر هم درست کنید ولی خمیر دونات همیشه شیرین است. خمیر دونات نرم‌تر است و بیشتر پف می‌کند. همچنین پیراشکی را می‌توان در فر درست کرد ولی دونات معمولا در روغن سرخ می‌شود.

 

طرز تهیه دونات بدون خمیر مایه

برای عمل آمدن خمیر دونات معمولا از خمیر مایه استفاده می‌شود ولی اگر خمیر مایه در اختیار نداشتید می‌توانید از ماست و بیکینگ پودر استفاده کنید به این شکل که ماست و بیکینگ پودر را در ابتدا باهم مخلوط کنید و بگذارید کمی بماند تا ماست کف کند.

 

طرز تهیه دونات شکری

طرز تهیه دونات شکری و ساده با هم تفاوتی ندارند. برای داشتن دونات شکری بعد از سرخ شدن دونات‌ها، آن‌ها را در شکر بغلتانید تا یک لایه شکر روی آن‌ها را بپوشاند. دونات‌ ساده را می‌توانید با شکر، شکلات سفید، شکلات و ترافل‌های رنگی تزیین کنید.

 

طرز تهیه دونات ساده

دونات یک شیرینی خوشمزه است که خمیر آن در روغن سرخ شده است. دونات در بیشتر کشورهای دنیا محبوب است و به روش‌های متفاوتی پخته می‌شود و به عنوان اسنک یا دسر سرو می‌شود.
  • زمان آماده سازی 2 ساعت
  • زمان پخت 1 ساعت
  • زمان کل 3 ساعت
  • تعداد 8 نفر

 

مواد لازم

  • 4 قاشق غذاخوری شکر
  • 60 گرم کره در دمای اتاق
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه
  • لیوان شیر
  • 500 گرم آرد
  • شکلات سفید و قهوه ای و ترافل رنگی برای تزیین
  • ½ لیوان آب گرم

دستور العمل‌

  • 1 قاشق چایخوری شکر را با نصف لیوان آب و خمیر مایه مخلوط میکنیم و می‌گذاریم در یک محیط گرم تا خمیر مایه به عمل بیاید.
  • دو عدد تخم مرغ را با همزن دستی یا همزن برقی آنقدر هم بزنید تا رنگشان روشن شود.
  • باقیمانده شکر و نمک را به تخم مرغ اضافه کنید و دوباره با همزن مخلوط کنید.
  • در مرحله بعد کره که در دمای اتاق بوده و نرم شده را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.
  • سپس شیر و مخلوط خمیر مایه را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • آرد را الک کنید و کم کم اضافه کنید و وقتی که دیگر آرد به شکل یک خمیر منسجم و نرم و لطیف درآمد از ظرف بیرون بیاورید و روی کانتر آشپزخانه یا تخته ورز بدهید.
  • خمیر را با دست کاملا گرد کنید و کاسه خمیر را چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید.
  • روی خمیر یک پارچه تمیز بکشید و بگذارید برای یک ساعت بماند تا حجم خمیر افزایش پیدا کند.
  • بعد از یک ساعت کمی آرد روی کانتر آشپزخانه یا میز کارتان بپاشید و برای دو دقیقه باز خمیر را ورز بدهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.
  • به اندازه یک توپ کوچک از خمیر بردارید و آن را در دست‌تان کاملا گرد کنید و با قالب دونات قالب بزنید.
  • تمام خمیرها را به این شکل قالب بزنید و در یک سینی که از قبل چرب کرده‌اید بچینید.
  • در یک ماهیتابه روغن را داغ کنید و دونات‌ها را داخل ماهیتابه بچینید.
  • وقتی که یک سمت دونات سرخ شد برگردانید تا روی دیگر آن هم سرخ شود.
  • بعد از سرخ شدن دونات‌ها را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن کشیده شود.
  • کمی شکلات تخته‌ای سفید یا معمولی به روش بن ماری آب کنید.
  • دونات‌ها را درون شکلات آب شده فرو ببرید یا با شکر و ترافل‌های رنگی تزیین کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!