باقلوا استانبولی یا باقلوا ترکی چیست؟
اگر به ترکیه سفر کرده باشید، از هر کس در مورد بهترین دسر ترکی سوال کنید همه بدون شک باقلوا را به شما پیشنهاد میدهند. باقلوا استانبولی کلاسیک با خمیر فیلو یا یوفکا، پسته خرد شده، کره و شهد مخصوص درست میشود. شهد باقلوا هم از معمولا با شکر، آب و آبلیموی تازه درست میشود.
باقلواهای استانبولی انواع مختلفی دارد که برخی از آنها عبارتند از: باقلوای شیری(سوتلو نوریه)، باقلوای رولی(بورما)، باقلوا کادایف لانه کبوتری(بلبل یواسی)، باقلوا پستهای و باقلوار شوبیت. باقلوا در ایران هم با کمی تغییر درست میشود. باقلواهای شهرهای تبریز، یزد و قزوین هم در ایران معروف هستند. مواد داخل باقلوا هم معمولا، گردو، پسته و فندق و بادام است.
چطور باقلوای تازه را تشخیص دهیم؟
باقلوای تازه ترد و شکننده است، اگر باقلوا را امتحان کردید و خمیری و نرم شده بود بدانید که باقلوا تازه نیست. شیرینی باقلوا باید متناسب باشد. باقلواهایی که بیش از حد شیرین هستند و شیرینی آنها گلو را میسوزاند بیشتر از مقدار لازم شکر دارند.
نکات طرز تهیه باقلوا استانبولی
اگر قرار است باقلوا را در یخچال برای چند روز نگهداری کنید، بهتر است آنها را در یک ظرف که هوا به آن نفوذ نمیکند نگه دارید. به این روش میتوانید باقلوا را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید ولی طعم و تردی باقلوای تازه را نخواهد داشت.
طرز تهیه باقلوا استانبولی
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 225 گرم پسته
- 225 گرم گردو
- ½1 قاشق غذاخوری دارچین
- ¼1 پیمانه شکر
- 1 پیمانه آب
- ¼ فنجان عسل
- ½1 قاشق غذاخوری گلاب
- 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
- 1 الی 2 بسته خمیر فیلو
- 200 گرم کره
دستور العمل
- پسته، گردو و دارچین را در غذاساز بریزد و خوب خرد کنید.
- در یک ماهیتابه شکر، آب، عسل، گلاب و آبلیموی تازه را اضافه کنید.
- ماهیتابه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. وقتی که شکر آب شد و محلول شکر و آب به جوش آمد بگذارید 4-5 دقیقه بجوشد و بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.
- خمیرهای فیلو را روی هم بگذارید و دقیقا به اندازه ظرف باقلوا برش بزنید.
- روی خمیرها را با یک دستمال نمدار خیس تمیز بپوشانید تا خشک نشوند.
- کره را آب کنید. کف ظرفی که قرار است باقلواها را در آن قرار دهید با برس آشپزخانه چرب کنید.
- یک ورقه خمیر فیلو را درون ظرف بگذارید و با برش آغشته به کره سطح آن را کاملا چرب کنید.
- هر ورقه از خمیر فیلو را، قبل از اینکه لایه بعدی را روی آن بگذارید کاملا با کره آب شده چرب کنید.
- 8 بار این کار را تکرار کنید، یعنی 8 لایه خمیر فیلو را به روش گفته شده داخل ظرف روی هم بگذارید.
- نصف ترکیب پسته، گردو خرد شده را روی لایه آخر خمیر فیلو بپاشید.
- 6 لایه دیگر خمیر فیلو روی مواد بگذارید و روی هر لایه را با کره خوب چرب کنید.
- نصف دیگر مواد را دوباره روی خمیر فیلو بپاشید.
- در مرحله بعد 8 لایه دیگر خمیر فیلو در ظرف روی هم بچینید و هر لایه را با کره آب شده چرب کنید.
- لایه آخر را با مقدار بیشتری کره آب شده چرب کنید.
- با یک چاقوی تیز، لایههای خمیر را به شکل لوزی یا مربع برش دهید.
- ظرف باقلوا را در فری که قبلا با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم شده برای 35 الی 40 دقیقه قرار دهید تا روی آن طلایی و ترد شود.
- بلافاصله بعد از درآوردن ظرف از فر، شهد خنک شده را روی باقلواها بریزید.
- بگذارید باقلوا برای 6 ساعت در دمای اتاق بماند تا شهد به خوبی به خورد باقلوا برود.
- روی باقلواها را با پسته خرد شده تزیین کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com