مواد لازم
- دال عدس یا عدس قرمز: ۲ لیوان
- آب: ۴ تا ۵ لیوان
- بلغور: ۱ لیوان
- پیاز متوسط رنده شده: ۳ عدد
- روغن زیتون: ۵ قاشق غذاخوری
- سس پوره فلفل: ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- پیازچه خرد شده: نصف لیوان
- جعفری تازه و خرد شده: نصف لیوان
- لیمو ترش تازه: ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- فلفل قرمز: به مقدار لازم
- زیره، نعناع خشک و ریحان خشک شده: به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته دال عدس
- در ابتدا برای طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور باید ۲ لیوان دال عدس را به خوبی بشویید و در یک قابلمه کوچک بریزید. سپس ۴ تا ۵ لیوان آب به آن اضافه کنید. آب باید حدود ۳ انگشت بالاتر از سطح دال عدس قرار بگیرد. اجازه دهید آب به جوش بیاید و عدسها پخته شوند. زمانی که آب عدس روی حرارت بخار شد و عدسها کمی نرم شدند، آن را از روی حرارت بردارید. در این مرحله از درست کردن کوفته دال عدس و بلغور، باید بلغورها را به عدس اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید بلغور برای ۲۰ دقیقه با دمای قابلمه دم بکشد.
- در حالی که به ترکیب دال عدس و بلغور استراحت میدهید، در این زمان باید ۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل یک ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای رنده شده یا ریز خرد شده را به روغن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا پیاز نرم شود. سپس ۱ قاشق غذاخوری پوره فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. برای ۵ دقیقه به طور مرتب مواد را هم بزنید. سپس نمک، فلفل سیاه و قرمز، زیره، نعناع و ریحان خشک را به آن اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه خوب خنک شوند. معمولاً اصل این غذا کمی طعم تندی دارد و فلفل قرمز آن زیاد است. از همین رو میتوانید به میزان ذائقه خودتان این کوفته ترکیهای را کمی بیشتر از حالت معمول تند کنید تا لذیذتر شود.
- در این مرحله از طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور باید همه مواد شامل بلغور و عدس و پیاز و ادویهها را در یک کاسه بزرگ با هم ترکیب کنید. مواد را با دست به خوبی ورز دهید و برای ۱۰ دقیقه به این کار ادامه دهید تا خمیری تقریباً منسجم ایجاد شود. در انتها پیازچههایی که ریز خرد کردهاید را به همراه جعفری تازه خرد شده به مواد کوفته اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر ورز دهید.
- مواد کوفته را به صورت کوفتههایی با سایز و اندازه دلخواه در آورید و سپس داخل ظرف مخصوص سرو غذا قرار دهید. یکی از نکات مهم در مورد طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور این است که نیاز به پخت مجدد ندارد و بعد از پخته شدن مواد و ترکیب به شکل کوفته در آورده میشود و سرو میشود.
.
منبع: مجله دلتا | https://deltapayam.com