دلمه به (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • به: ۳ عدد
  • برنج:۳ پیمانه
  • لپه: ۶قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌‌فرنگی: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • پیاز خردشده: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • زرشک و کشمش: به مقدار لازم
  • گردو خردشده: به مقدار لازم
  • آلو خیس خورده: ۶ عدد
  • پودر دارچین: به مقدار لازم
  • جعفری خردشده: به مقدار لازم
  • سرکه و شکر: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه به

  • برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید، سپس در آب جوش بریزید و بعد از ۳۰ دقیقه آبکش کنید. لپه ها را به مدت ۲ ساعت بپزید و بعد داخل سبدی بریزید.
  • یکی از پیازها را داخل روغن داغ شده تفت دهید. بعد از اینکه نرم و طلایی شد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک ریخته و تفت دهید، سپس یک قاشق سوپ‌خوری رب اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
  • در این مرحله لپه و برنج را به گوشت اضافه کنید. مقداری کشمش، زرشک، گردوی خرد شده، نمک و فلفل هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مواد را کمی با هم تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
  • سر بِه‌ها را با دقت جدا کرده و با یک قاشق چای‌خوری داخل آن‌ها را به آرامی خالی کنید طوری که بِه‌ها سوراخ نشوند. حالا باید داخل بِه‌ها را با مخلوط حاصل پر کنید و سپس سر بِه‌ها را بگذارید.
  • پیاز باقی‌مانده را داخل مقداری روغن سرخ کنید تا نرم و طلایی شود، سپس زردچوبه و بقیه رب را اضافه کرده و تفت دهید. مقداری نمک، فلفل و پودر دارچین هم بریزید. آلوهای خیس خورده و گوشت‌های بِه را هم اضافه کنید.
  • در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه هم اضافه کنید تا سس ملس شود. حدود ۳-۲ لیوان آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس بِه‌ها را داخل آن قرار دهید، طوری که نصف بِه‌ها داخل سس باشد. درِ تابه را بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بِه ها بپزند.
  • بِه‌ها را همراه با سس داخل ظرف مورد نظرتان بچینید، آن‌ها را بامقداری جعفری خرد شده تزیین و سرو کنید.

.
منبع: مجله دلتا | https://deltapayam.com

error: Alert: Content selection is disabled!!