مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- به: ۳ عدد
- برنج:۳ پیمانه
- لپه: ۶قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق سوپخوری
- پیاز خردشده: ۲ قاشق سوپخوری
- زرشک و کشمش: به مقدار لازم
- گردو خردشده: به مقدار لازم
- آلو خیس خورده: ۶ عدد
- پودر دارچین: به مقدار لازم
- جعفری خردشده: به مقدار لازم
- سرکه و شکر: به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه به
- برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید، سپس در آب جوش بریزید و بعد از ۳۰ دقیقه آبکش کنید. لپه ها را به مدت ۲ ساعت بپزید و بعد داخل سبدی بریزید.
- یکی از پیازها را داخل روغن داغ شده تفت دهید. بعد از اینکه نرم و طلایی شد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک ریخته و تفت دهید، سپس یک قاشق سوپخوری رب اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
- در این مرحله لپه و برنج را به گوشت اضافه کنید. مقداری کشمش، زرشک، گردوی خرد شده، نمک و فلفل هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مواد را کمی با هم تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
- سر بِهها را با دقت جدا کرده و با یک قاشق چایخوری داخل آنها را به آرامی خالی کنید طوری که بِهها سوراخ نشوند. حالا باید داخل بِهها را با مخلوط حاصل پر کنید و سپس سر بِهها را بگذارید.
- پیاز باقیمانده را داخل مقداری روغن سرخ کنید تا نرم و طلایی شود، سپس زردچوبه و بقیه رب را اضافه کرده و تفت دهید. مقداری نمک، فلفل و پودر دارچین هم بریزید. آلوهای خیس خورده و گوشتهای بِه را هم اضافه کنید.
- در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه هم اضافه کنید تا سس ملس شود. حدود ۳-۲ لیوان آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس بِهها را داخل آن قرار دهید، طوری که نصف بِهها داخل سس باشد. درِ تابه را بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بِه ها بپزند.
- بِهها را همراه با سس داخل ظرف مورد نظرتان بچینید، آنها را بامقداری جعفری خرد شده تزیین و سرو کنید.
.
منبع: مجله دلتا | https://deltapayam.com