مواد لازم
- گوجه فرنگی: ۵ عدد
- گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
- برنج: ۲ پیمانه
- لپه خام: ۳ پیمانه
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۲ عدد
- سبزی خشک شده: ۳ قاشق غذا خوری
- پیازداغ:۲ قاشق غذاخوری
- آبغوره: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی
- در اولین مرحله لپهها را از چند ساعت قبل بگذارید خیس بخورد.
- بهتر است که دو الی سه بار آب لپهها را عوض کنید.
- بعد از خیس شدن لپهها آنها را در قابلمهای ریخته، مقداری نمک به آن اضافه کنید و سپس بعد از پخته شدن آن را آبکش کنید.
- همزمان با پختن لپه برنج را نیز که از قبل خیس کردهاید و در آب نمک گذاشتهاید آبکش کنید.(بهتر است برنج نیم پز باشد.)
- گوشت، پیاز داغ و ادویههای گفته شده را با مقداری روغن در تابهای ریخته و سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن مواد لپه و برنج نیمپز شده را اضافه کنید.
- بعد از ۵ دقیقه تفت دادن مواد، سبزی خشک شده( در صورت تمایل سبزی تازه) را نیز به آن اضافه کنید.
- در تابهای پیاز را با کمی فلفل، نمک، زردچوبه و رب گوجهفرنگی تفت دهید و برای رقیق شدن یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
- برای طعم دار شدن سس مقداری سبزی و آبغوره نیز به آن اضافه کنید.
- ابتدا گوجهفرنگی را از قسمت بالایی برش دهید و داخل آن را خالی کنید.
- سپس مواد داخل دلمه را با قاشق در گوجهفرنگی بریزید و روی آن را با سس بپوشانید.
- بعد از پر شدن تمام گوجهها از مواد، آنها را در قابلمهای بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا بپزند.
- پس از گذشت ۱۵ دقیقه دلمههای گوجه را بیرون آورده و میتوانید نوش جان کنید.
.
منبع: مجله دلتا | https://deltapayam.com