مواد لازم برای تهیه دلمه پیاز خانگی
- پیاز متوسط سفید یا زرد ۴ تا ۵ عدد
- گوشت چرخکرده ۴۵۰ گرم
- سیر ۲ حبه
- پودر پاپریکا یک قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق غذاخوری
- سرکه سفید یک چهارم فنجان
- برنج یک سوم پیمانه
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه دلمه پیاز
مرحله اول
برای شروع ابتدا ریشه پیازها را ببرید و پوست آنها را بگیرید. پیازها را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و قابلمه را با آب پر کنید. به آن یک چهارم فنجان سرکه اضافه کنید.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید و اجازه دهید آب داخل قابلمه بجوشد. اجازه دهید پیازها به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند و از هم جدا نشوند بپزند. سپس زیر قابلمه را خاموش کنید. آب قابلمه را دور ریخته و اجازه دهید پیازها به اندازه کافی خنک شوند. لایههای پیاز را بدون اینکه پاره شوند، حلقه حلقه جدا کنید. لایههای بزرگتر پیاز را کنار بگذارید و لایههای کوچکتر را ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
سیر و جعفری را خرد کنید و کنار بگذارید. سپس تابهای را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید. پیازهای خرد شده را به همراه گوشت چرخ کرده به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت داده شوند. سپس برنج شسته، سیرهای خردشده، رب گوجهفرنگی، پودر پاپریکا، جعفری خردشده تازه و نمک و فلفل را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
با قاشق مواد را به خوبی و به آرامی با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. لایههای پیاز را یکی یکی و به طور مساوی با مخلوط بدست آمده پر کنید. حالا نوبت پختن دلمهها است.
مرحله پنجم
کف یک قابلمه بزرگ را چرب کنید و آن را با نیمی از پیازهای خردشده بپوشانید. لایههای پیاز شکمپر را کنار هم بچینید. روی آن پیازهای خردشده را بریزید. قابلمه را به اندازهای که پیازها پوشانده شوند آب کنید و اگر دوست داشتید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد تا پیازها نرم و برنج داخل آن پخته شود. در نهایت دلمههای پیاز را به بشقاب سرو منتقل و با برشهای لیموترش تزئین کنید. دلمه پیاز شما آماده است. نوش جان!
.
منبع: مجله دلتا | https://deltapayam.com