مواد لازم
- برنج : ۲ پیمانه
- گوشت گوسفندی : ۳۰۰ گرم
- پیاز : ۲ عدد
- سیر : ۲ حبه
- هویج : ۲ عدد
- کره : ۵۰ گرم
- زعفران : ۲ قاشق غذاخوری
- شکر : یک قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی : به میزان لازم
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- زردچوبه، دارچین و پودر هل : به میزان لازم
طرز تهیه کابلی پلو یا قابلی پلو
- تکههای گوشت را با کره سرخ کرده و کنار بگذارید. پیازها را رنده کرده، در تابه دیگری سرخ کنید تا طلایی شود. ادویه، سیر ریز شده و زعفران را با پیاز مخلوط کرده و همه این مواد را به گوشت سرخ شده اضافه کنید تا با ۳ پیمانه آب بپزد.
- پس از یک ساعت، یک پیمانه آب گوشت را با برنج خیس شده بدون آب و نمک بپزید تا دم بکشد. هویج را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود؛ سپس شکر و کشمش را به آن افزوده و حدود یک دقیقه با هم تفت دهید.
- وقتی برنج پخته شد، هویج و کشمش را روی آن بریزید. میتوانید تکههای خورشت گوشت را جدا کنار ظرف برنج یا زیر برنج گذاشته، آب خورشت را در یک پیاله سرو کنید. از خلال پسته و بادام هم میتوانید برای تزیین استفاده کرده و درصورت دلخواه آنها را با هویج تفت دهید.
- در قابلی پلو به جای گوشت گوسفند، از گوشت گوساله یا مرغ هم میتوان استفاده کرد.
.
منابع:
.https://deltapayam.com