دستور پخت حلیم برای ۴ نفر
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرارگرفته است میتوانید برای ۴ نفر حلیم گندم تهیه کنید. درصورتیکه میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلیم گندم تهیه کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با کرفس همراه باشید تا نکات بیشتری برای شما ارائه کنیم.
مواد لازم:
- گوشت ۲۰۰ گرم
- شکر بهاندازه کافی
- روغن بهاندازه کافی
- روغن ۱ قاشق غذاخوری
- گندم پوستکنده ۳۰۰ گرم
- پیاز برای گرفتن بوی زهم گوشت ۱ عدد
- نمک، دارچین و زردچوبه بهاندازه کافی
دستور پخت:
ابتدا گندم را در قابلمهای میریزیم و تا روی آن آب میگیریم و اجازه میدهیم از شب تا صبح خیس بخورد و سپس ۲ الی ۳ بار آبکش میکنیم تا کاملاً تمیز شود و در قابلمهای میریزیم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و روی شعله با حرارت کم میگذاریم تا بپزد.
دقت کنید گندم را باید مداوم هم بزنید تا ته نگیرد. پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و به ۴ قسمت خرد میکنیم و همراه با گوشت در قابلمهای کوچک قرار میدهیم و ۲ لیوان آب و زردچوبه روی آنها میریزیم و با حرارت ملایم صبر میکنیم تا خوب گوشت پخته شود.
پس از پخته شدن آنها را ریشریش میکنیم. زمانی گوشت را به گندم اضافه میکنیم که گندم کاملاً پوره شده باشد، البته همراه باکمی نمک گوشت را به گندم اضافه میکنیم و مداوم هم میزنیم، چون هر آن ممکن است ته بگیرد و روی طعم حلیم تأثیر بگذارد.
یک قاشق غذاخوری روغن به حلیم میافزاییم و بهصورت متداوم آن را هم میزنیم و حرارت را ملایم میکنیم تا هم آب آن تبخیر شود و هم حلیم منسجم شود. این موضوع نیز حائز اهمیت است که حلیم را نباید بگذاریم کاملاً آبش تبخیر شود.
چون زمانی که حلیم داغ است شاید به نظر خیلی شل باشد اما زمانی که آب آن کاملاً تبخیر شود و کمی خنک شود قاعدتاً سفت تر میشود. حلیم قوام گرفته را در ظرف سرو میکنیم و با دارچین و شکر تزئین میکنید.
دستور پخت حلیم با بلغور گندم
در این قسمت برای شما مواد لازم مربوط به دستور پخت حلیم با بلغور گندم را ارائه میکنیم که برای ۶ نفر مناسب است:
مواد لازم:
- ۳۰۰ گرم بلغور گندم
- ۳۰۰ گرم گوشت گردن یا دنده گوسفندی یا سینه مرغ یا بوقلمون
- ۱ عدد پیاز
- ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- روغن یا کره به میزان لازم پودر دارچین و شکر به میزان لازم
- ۱۰ لیوان آب
در این قسمت نیز مراحل را کاملاً برای شما توضیح میدهیم. پخت این حلیم بین ۴ تا ۵ ساعت زمان میبرد.
مراحل پخت:
گوشت را با پیاز چهارقاچ، زردچوبه و ۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید، صبر کنید تا گوشت کاملاً پخته و نرم شود و در انتهای پخت گوشت، ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. مدتزمان لازم برای پختن گوشت گوسفند حدود ۳ الی ۴ ساعت است که این زمان در مورد گوشت بوقلمون و مرغ به ۲ الی ۳ ساعت کاهش مییابد.
گندم را از شب قبل در کاسهای ریخته و روی آن آب بریزید طوری که آب کاملاً روی آن را بپوشاند.
گندم خیسخورده را با ۱۰ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را نیمهباز بگذارید و حدود ۳-۲ ساعت صبر کنید تا گندم کاملاً پخته و نرم شود. در این فاصله گاهی گندم را هم بزنید که ته نگیرد.
گوشت را پس از پختن از آبگوشت خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. آبگوشت را نیز از صافی عبور دهید تا پیاز آن جدا شود و کنار بگذارید. پس از خنک شدن گوشت، آن را با گوشتکوب بکوبید تا له شود. سپس گندم پخته را کمکم به گوشت اضافه کنید و به کوبیدن گوشت و گندم باهم ادامه دهید تا کاملاً یکدست و کشدار شوند.
در حین کوبیدن گوشت و گندم، آبگوشت را کمکم اضافه کنید تا مواد بهتر مخلوط شوند و به غلظت مناسب برسند.
حلیم را پس از آماده شدن در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کره ذوبشده، دارچین و در صورت تمایل کنجد تزیین کنید.
سه نکته برای کشدار شدن حلیم خانگی مانند حلیم بازاری:
- تلاش کنید برای له کردن حلیم حتماً از گوشتکوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذا ساز یا مخلوط کن میکس نکنید.
- برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه استفاده کنید تا موقع کوبیدن ریشریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.
- گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشتههای آن شده و مانع کش آمدن حلیم میشود.
.
منابع:
.https://blog.karafsapp.com