مواد لازم برای تهیه ترشک هفت میوه
- آلبالو خشک ۱ پیمانه
- انار دان شده ۱ پیمانه
- آلوچه خشک ۱ پیمانه
- زرشک ۱/۴ پیمانه
- آلو خشک ۱ پیمانه
- زردآلو خشک ۱ پیمانه
- آلو بخارا خشک ۱ پیمانه
- آب زرشک ۱/۲ پیمانه
- آب آلبالو ۱ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- نمک، شکر و گلپر به میزان لازم
طرز تهیه ترشک هفت میوه
مرحله اول: آماده سازی میوه های خشک
ابتدا میوه های خشک را پاک کرده و می شوییم تا اگر میوه ها در زمان خشک شدن شن و خاکی داشتند در بافت آنها رفته جدا شود و اجازه می دهیم آب اضافی آن خارج شود.
مرحله دوم: پخت میوه ها
حالا تمام میوه ها را با هم مخلوط کرده و آب، آب آلبالو و آب زرشک را هم به آنها می افزاییم. روی حرارت ملایم گذاشته زمانیکه به جوش آمد درب ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم تا مواد کاملا پخته و نرم شوند. در طول زمان پخت توجه داشته باشید که آب ترشک تمام نشود و اگر شد به آن کمی آب اضافه کنید. بعد از اینکه میوه ها پخته شدند شکر، نمک و گلپر را افزوده و حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله سوم: سرو ترشک
حالا اجازه می دهیم تا ترشک پخته شده ۱ روز در یخچال بماند .سپس در ظرف مورد نظر ریخته و با گلپر تزیین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه ترشک هفت میوه
- اگر میوه های گفته شده در دسترس نبود آن را با میوه های دیگر جایگزین یا کلا حذف کنید.
- اگه طبعی سرد دارید در خوردن این ترشک زیاده روی نکنید و اینکه نبات را جایگزین شکر کنید.
- این ترشک ماندگاری زیادی دارد پس آن را در ظرف مناسب درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- اگر مقدار ترشکتان زیاد شد بهتر است که گلپر را به همه مواد اضافه نکنید و موقع سرو روی ترشک بریزید.
.
منابع:
.https://parsiday.com