مواد لازم شیر عسلی | |
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | دو سوم پیمانه |
کره پاستوریزه | ۲۰ گرم |
دستور تهیه شیر عسلی
مرحله اول
ابتدا شیر را به همراه شکر داخل یک تابه نسوز بزرگ و جادار می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا شکر به طور کامل در شیر حل شود. نکته مهم در این مرحله این است که قبل از به جوش امدن شیر را باید مواد را هم بزنیم تا شکر به طور کامل حل شود.
مرحله دوم
زمانی که شیر به نقطه جوش رسید و می خواست شروع به قل زدن کند، سریعا حرارت زیر تابه را تا حد ممکن کم می کنیم و هر چند دقیقه یک بار مواد داخل تابه را هم می زنیم تا ته نگیرد و به غلظت مورد نظر ما برسد.
مرحله سوم
نکته مهم در مورد حرارت زیر تابه این است که حرارت باید در حدی باشد که شیر به هیچ وجه نجوشد، چون اگر شیر بجوشد شیر عسلی ته می گیرد. حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز است تا شیر علسی به غلظت مناسب برسد.
مرحله چهارم
در زمان اماده شدن شیر عسلی ممکن است اطراف تابه شکرک بزند، به هیچ شکرکهای اطراف تابه را داخل شیر علسی نریزید چون باعث شکرک زدن شیر علسی می شود. غلظت شیر عسلی باید به حدی برسد که روان نباید.
مرحله پنجم
یعنی وقتی با قاشق از شیر عسلی بر می دارید و مجددا داخل تابه می ریزید، غلظت داشته باشد و به صورت قطره قطره بریزد نه به صورت یک باره و روان از قاشق بریزد، البته به این نکته هم توجه داشته باشید که شیر عسلی در یخچال سفت تر هم می شود.
مرحله ششم
رنگ شیرعسلی هم زمانی که اماده شود مایل به زرد کمرنگ می شود. وقتی شیرعسلی به غلظت مناسب رسید، کره را اضافه می کنیم و بلافاصله آنرا از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم در دمای محیط خنک شود سپس در یخچال در ظرف در بسته تا ۱۴ روز قابل نگهداری است.
نکات تهیه شیر عسل
دون دون شدن شیر عسلی
ممکن است بعد از اینکه شیرعلسی شما آماده شد به صورت یکدست نباشد و حالت دون دون داشته باشید. این موضوع مشکل خاصی نیست و پس از اماده شدن شیر عسلی می توانید آنرا داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید تا یکدست شود.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir