مواد لازم حلوای بادام | |
آرد قنادی | ۲۵۰ گرم (۲ و ¼ پیمانه) |
پودر قند | ۱۵۰ گرم (۱ و ¼ پیمانه) |
کره | ۱۳۰ گرم |
پودر بادام | ۱۰۰ گرم (۱ پیمانه) |
پودر هل سبز | ۱ قاشق سوپخوری |
پودر زنجبیل | ½ قاشق چایخوری |
گردوی خرد شده | ۳۰ گرم |
دستور تهیه حلوای بادام
مرحله اول
ابتدا آرد را الک می کنیم، سپس داخل یک تابه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و با یک قاشق چوبی آرد را به صورت متداوم تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود، البته این کار باید با حرارت ملایم انجام شود تا آرد تغییر رنگ ندهد.
مرحله دوم
پس از اینکه بوی خامی آرد به طور کامل گرفته شد (معمولا بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان می برد) تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. حالا مجددا آرد را الک می کنیم و به تابه بر می گردانیم، سپس کره نرم شده را اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا دوباره تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم تا کره کاملا آب شود و با آرد ترکیب شود، سسپ تابه را از روی حرارت بر می داریم و به مدت ۵ الی ۶ دقیقه کنار می گذاریم تا مخلوط آرد و کره از حرارت بیفتد.
مرحله چهارم
در مرحله بعدی پودر قند را الک می کنیم و به همراه پودر بادام، پودر هل و پودر زنجبیل به مخلوط آرد و کره اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند و به خورد همدیگر بروند.
مرحله پنجم
در آخر گردوی خرد شده را اضافه می کنیم و حلوا را کف یک سینی دیواره دار به ضخامت ۲ سانتی متر فشرده می کنیم تا کاملا منسجم و یکدست شود، سپس با یک چاقوی تیز یا کاتر آنرا برش می زنیم و در ظرف مورد نظر می چینیم و تزیین می کنیم.
مرحله ششم
در روش سنتی حلوا را قالب نمی زنند، به این صورت که حلوا را در تابه با پشت کفگیر فشرده می کنند، سپس مقداری از حلوا را با کفگیر بر می دارند و در بشقاب می ریزند. به همین دلیل این حلوا با نام حلوا کفگیری هم شناخته می شود.
منبع: چیشی | https://chishi.ir