بستنی سنتی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم برای ۶ نفر
شیر پر چرب۴ پیمانه
گلاب½ پیمانه
خامه۱۰۰ گرم
ثعلب۲ قاشق چایخوری
خلال پسته۲ قاشق غذاخوری
زعفران۱ قاشق غذاخوری
شکر۲ پیمانه
اسانس هلمقدار کمی به دلخواه

دستور تهیه بستنی سنتی

مرحله اول

برای تهیه بستنی سنتی ابتدا در سینی بزرگ و دارای لبه خامه(خامه کم چرب بهتر است) را می ریزیم و با پشت قاشق خامه را در سینی پخش می کنیم و روی آن را صاف می کنیم تا به قطر حدودا ۲ میلیمتر برسد و در فریزر قرار می دهیم تا زمانیکه خامه یخ بزند.

مرحله دوم

سپس شیر را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و صبر می کنیم تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم می کنیم و زعفران،گلاب را به ان اضافه می کنیم و با قاشق مواد را آرام مخلوط می کنیم تا شیر کاملا زرد شود.

مرحله سوم

شکر را در کاسه ای می ریزیم و ثعلب را به آن اضافه می کنیم و با قاشق خوب آن ها را مخلوط می کنیم و بعد به مخلوط شیر کم کم می افزاییم و با قاشق هم می زنیم تا شکر در شیر کاملا حل شود و ثعلب نیز باعث قوام مایه شود.

مرحله چهارم

همانطور که مایه بستنی را هم می زنیم به قوام آن باید دقت کنیم هر زمان که به غلظت مورد نظرمان رسید قابلمه را از روی شعله بر می داریم و کنار می گذاریم و مایه بستنی را در کاسه ای می ریزیم و در کاسه ای بزرگتر تکه های از یخ می ریزیم.

مرحله پنجم

سپس کاسه محتوی مایه بستنی را در کاسه یخ می گذاریم و با همزن برقی مداوم مایه را هم می زنیم تا کشدار شود و کاسه مایه بستنی را داخل فریزر به مدت ۳۰ دقیقه قرار می دهیم تا کمی یخ بزند و بعد از گذشت این مدت کاسه بستنی را از فریزر بیرون می آوریم

مرحله ششم

حالا مجددا با همزن برقی بستنی را هم می زنیم تا کشدار شود و دوباره در فریزر به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا یخ بزند.این کار را چندین مرتبه انجام می دهیم(۴ الی ۵ بار کافی است)تا بستنی سنتی کاملا کشدار شود.

مرحله هفتم

خامه یخ زده را از فریزر بیرون می آوریم و با چاقو به خامه ها برش می زنیم.می توانید مربع های کوچک روی خامه ایجاد کنید.بعد از گذشت ۳۰ دقیقه بستنی را مجددا از فریزر بیرون می آوریم و از تکه خامه های یخ زده داخل بستنی می ریزیم و با بستنی مخلوط می کنیم.

مرحله هشتم

حالا خلال پسته را نیز به بستنی اضافه می کنیم و در صورت علاقه هل را نیز در این مرحله به بستنی می افزاییم و بستنی را به مدت ۲ ساعت در فریزر قرار می دهیم تا خوب منسجم شود.بستنی آماده شده را در پیاله می ریزیم و نوش جان کنید.

نکات تهیه بستنی سنتی

بستنی زعفرانی بدون ثعلب

اگر توجه کرده باشید بستنی های سنتی کشدار هستند و این کش آمدن بستنی به دلیل وجود ثعلب است. می توانید بستنی را بدون ثعلب درست کنید ولی خب دیگر نباید انتظار داشته باشید بستنی شما کشدار شود.

ثعلب چیست؟

ثعلب نوع آرد گیاهی است که از سابیدن غذه ریشه های انواع گونه های مختلف گیاهان خانواده ثعلبیان به دست می آید و دارای خاصیتی مانند نشاسته می باشد و به همین دلیل است که باعث کشدار شدن و قوام امدن بستنی سنتی می شود.

.
منبع: چی‌شی | https://chishi.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!