مواد لازم دسر شیر خرما | |
شیر | ۴ لیوان |
خرما | ۱۰ عدد |
گردو | ۴ عدد |
گلاب | ۲ قاشق غذا خوری |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱۰ قاشق غذا خوری |
شکلات تخته ای | به مقدار لازم |
خامه صبحانه | ۱ بسته ۲۰۰ گرمی |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
پودر ژلاتین | ۳ قاشق غذا خوری |
پودر گل سرخ | به مقدار لازم جهت تزیین |
طرز تهیه دسر شیر خرما
مرحله اول
برای تهیه دسر شیر خرمای مجلسی در ابتدای کار، دو لیوان شیر را درون مخلوط کن می ریزیم. در ادامه خرما را پوست و هسته می گیریم و به شیر اضافه می کنیم. در ادامه گردو ها را هم پوست کنده و مغز آن را به شیر اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله گلاب نیز اضافه کرده و میکس می کنیم تا به طور کامل یکدست شود. یک تابه کوچک یا قابلمه بر می داریم. آرد و کره را درون آن می ریزیم و می گذاریم روی حرارت ملایم تا آرد تفت بخورد و خامی آن گرفته شود. کمی هم آرد رنگ بگیرد و طلایی شود.
مرحله سوم
سپس دو لیوان دیگر شیر را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا به خوبی با هم مخلوط شود. در ادامه شکر را هم اضافه کرده و هم می زنیم تا بجوشد. می توان در این مرحله در صورت تمایل، کمی شکلات تخته ای اضافه کرد.
مرحله چهارم
در این مرحله وقتی شکلات به طور کامل ذوب شد و با شیر مخلوط شد، خامه را به آن اضافه می کنیم. به آرامی هم می زنیم تا خامه باز شود. سپس وانیل را اضافه کرده و زیر شعله را خاموش می کنیم و کنار می گذاریم تا حرارت آن بیفتد.
مرحله پنجم
در این مرحله یک کاسه مناسب بر می داریم، سپس پودر ژلاتین را به همراه ۵ قاشق غذاخوری آب سرد به کاسه اضافه می کنیم. در ادامه آب و پودر ژلاتین را به خوبی مخلوط می کنیم تا حالت اسفنجی پیدا کند، سپس آنرا کنار می گذاریم.
مرحله ششم
ابتدا مخلوط شیر و خرما را به مخلوط شیر و شکر اضافه کرده و هم می زنیم تا یکدست شود. سپس ژلاتین را به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. قالب مورد نظر را چرب می کنیم. سپس مایه را درون قالب می ریزیم و در یخچال به مدت ۸ ساعت استراحت می دهیم تا کامل ببندد.
مرحله هفتم
وقتی که مایه بست، قالب را از یخچال خارج کرده و کناره های دسر را با چاقو آزاد می کنیم. سپس قالب به مدت ۳ ثانیه درون آب گرم فرو می کنیم و درون ظرف مناسب بر می گردانیم. کیم پودر گل سرخ نیز برای تزیین روی دسر می ریزیم.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir