روش های جلوگیری از گریه پیاز
راه های عجیب، اما کاربردی
اگر این سوال را از خانم های خانه دار و یا سرآشپزها بپرسید، از متفاوت بودن جواب هایشان متعجب می شوید. ممکن است همه این روش ها برای شما کارساز نباشد، اما حتما یکی از آن ها برای شما کاربردی است. ما در اینجا بهترین ترفندهایی که می توانید استفاده کنید تا از اشک ریختن با پیاز جلوگیری کنید را، برایتان فهرست کرده ایم. با ما همراه باشید.
ریشه پیاز
به سراغ ریشه بروید. اصل گوگردی که باعث اشک ریختن شما می شود، در ریشه پیاز است. پس اگر ابتدا به شکل مخروطی ریشه و مرکز آن را خارج کنید، دیگر برای خرد کردن پیاز مشکلی نخواهید داشت و اشکتان سرازیر نخوهد شد.
خرد کن برقی یا دستی
ساده ترین راه حل، استفاده از خرد کن های دستی یا برقی است! با این روش پیاز را درون محفظه خردکن قرار داده و آنرا به صورت دلخواه خرد می کنیم، سپس به مدت چند دقیقه انرا کنار می گذاریم تا گوگرد موجود در پیاز از بین برود. البته نمی شود در همه موارد از آن استفاده کرد ولی خب در برخی مواقع کاربردی است.
عینک شنا!
پیشگیری بهتر از درمان است. اگر عینکی دارید که مانند عینک شنا کاملا روی صورت فیکس می شود، می توانید از آن کمک بگیرید. شاید کمی خنده دار باشد اما صد درصد کاربردی است به شرط آن که هنگام برداشتن عینک، دست خود را که به پیاز زده اید دوباره به چشمانتان نزدیک نکنید. حتما دست خود را خوب بشویید و سپس عینک را بردارید. کسانی که از لنز نیز استفاده می کنند تاثیر مشابه ای را خواهند دید.
بالا بردن سر
سرتان را بالا بگیرید. هدف این است که چشمانتان را از مسیر گازهای پیاز دور کنید. البته اگر پیاز خیلی تند باشد، این کار چندان کارساز نیست اما می تواند از شدت اشک ریختن کم کند. تنها کافی است سرتان بالای پیاز نباشد.
استفاده از پنکه
اگر در فصل گرما قصد خرد کردن پیاز، آن هم به میزان زیاد دارید، می توانید به کمک یک پنکه ، گازها را از خود دور کنید. البته می توانید در کنار پنجره و یا هواکش قوی نیز این کار را انجام بدهید. علاوه بر پنکه، خرد کردن پیاز کنار بخار کتری یا قابلمه نیز می تواند مفید باشد.
استفاده از شمع
اگر به دنبال منحرف کردن گازهای آزاد شده از پیاز هستید، قبل از خرد کردن پیاز، شمعی را نزدیک تخته برش روشن کنید. گازهای آزاد شده، به سمت شعله شمع کشیده می شوند. البته بهتر است جهت اطمینان همچنان سرتان را دور نگه دارید.
تیز بودن چاقو
چاقوی آشپزخانه باید تیز باشد. این مساله بسیار مهم است چرا که کند بودن چاقو، به بافت مواد غذایی آسیب می زند. شاید با یک چاقوی کند، گوجه فرنگی شما تنها کمی از قیافه بیفتد اما در مورد پیاز قضیه فرق می کند. چاقوی کند را باید با فشار بیشتری بر روی پیاز بزنید و این کار باعث می شود تا علاوه بر طولانی تر شدن کار شما، پیاز له شده و گاز اشک آور بیشتری آزاد شود.
استفاده از نوک چاقو ممنوع!
حتما برایتان پیش آمده که بعد از برخورد چاقو به پوست مرکبات، آب آن در چشمتان پریده و باعث ریزش اشک شده باشد. عین همین اتفاق برای پیاز نیز می افتد. به همین دلیل است که توصیه می کنند تا هرگز با نوک چاقو پیاز را خرد نکنید تا باعث پخش شدن آب آن به اطراف نشود. بهتر است از بدنه چاقو استفاده کنید.
منجمد کردن
چه کار کنیم تا آنزیم کمتری آزاد شود؟ انجماد و سرما می تواند در این مورد کارساز باشد. کافی است تنها ۱۰ دقیقه پیاز را داخل فریزر قرار دهید. البته این را در نظر داشته باشید که اگر می خواهید پیاز را در یخچال سرد کنید بهتر است کنار سیب زمینی و سیب نباشد چرا که بوی نامطبوعی در یخچال تولید می کند.
استفاده از گرما
علاوه بر سرما، گرما نیز می تواند به کم شدن گازهای متساعد شده از خرد شدن پیاز کمک کند. در این روش ابتدا سرو ته پیاز را بریده، سپس آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در مایکروفر گرم شده قرار دهید. به همین سادگی.
پیاز را حمام کنید!
شاید بهتر باشد کمی پیاز بدقلق را تنبیه کنید. برای این کار کافی است در یک ظرف گود پر از آب، پیاز ها را خرد کنید. البته این کار دردسر های خودش را دارد چرا که اگر نتوانید خوب پیازها را کنار هم با دست نگه دارید، تکه ها در آب پخش می شوند و ممکن است نتوانید به اندازه یکسان آن ها را خرد کنید. البته شاید به فکرتان خطور کند که زیر شیرآب پیازها را خرد کنید. این کار مصرف آب بالایی دارد و احتمال پخش شدن تکه های پیاز نیز بسیار زیاد است.
آب سرد
کبابی ها، اغلب پیاز را برش زده و کمی در آب خنک می گذارند. این کار باعث می شود تا کمی از تندی پیاز کاسته شود. البته کمی پیاز را نرم نیز می کند. اما تاثیر بدی روی طعم آن نمی گذارد. روش ساده ای است و به امتحان کردنش می ارزد.
سوت زدن!
شاید برایتان جالب و عجیب باشد اما سوت زدن می تواند به شما کمک کند. در واقع با سوت زدن، شما جریان هوایی را در مقابل صورت خود ایجاد می کنید. البته سر و صدای این روش کمی زیاد است. اما چرا که نه!
چوب کبریت
آشپزها اغلب از چوب کبریت استفاده می کنند. به این شکل که چند چوب کبریت را به صورتی که سر گوگردی آن به خارج باشد در دهان قرار می دهند. بعضی آشپزها متعقدند این کار باعث می شود اشک کمتری هنگام خرد کردن پیاز بریزند.
جویدن نان یا آدامس
آدامس بجوید! البته این کار برای بعضی ها سخت است. چون باید همزمان روی دو کار تمرکز کنند. لحظه ای متوقف کردن جویدن، می تواند اشک را سرازیر کند.علاوه بر آدامس، جویدن نان نیز می تواند موثر باشد. البته باید یک تکه از نان خارج از دهانتان باشد. البته این روش ظاهر خوشایندی ندارد و از آن جاییکه باعث ایجاد بزاق در دهان می شود، چندان مورد پسند عموم نیست.
استفاده از سرکه
اگر در خوراک شما طعم سرکه مشکلی ایجاد نمی کند، می توانید روی تخته برش کمی سرکه بریزید. اسید موجود در سرکه، باعث غیرفعال شدن آنزیم های پیاز می شود و صد البته کمی طعم پیاز را تغییر می دهد.
تنفس از راه دهان
آخرین روشی که به شما پیشنهاد می دهیم این است که از راه دهان تنفس کنید و زبان خود را کمی بیرون بیاورید. با این کار، مجرای اشکی را مسدود می کنید. تنفس از راه بینی، به سرعت عصب بویایی را تحریک کرده و اشک را سرازیر می کند. البته این روش تا زمانی کارساز است که خودتان بی دقتی نکنید. امیدواریم به کمک یکی از ترفندهای بالا، برای همیشه از مشکل اشک ریختن هنگام خرد کردن پیاز نجات پیدا کنید.
خاصیت اشک پیاز
طبق برخی تحقیقات اشک پیاز می تواند باعث خروج سموم از چشم شود. هر چند مطالعه کاملی در این مورد صورت نگرفته است، اما اشک هم مانند عرق کردن بدن می تواند به دفع سموم کمک کند که باعث ضد عفونی شدن چشم ها می شود. البته اشک پیاز ممکن است مضراتی هم داشته باشد که باید تحقیقاتی کامل در این مورد صورت بگیرد.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir