فوت و فن های خیار شور بازاری
نسبت آب و نمک
یکی از نکات مهم در تهیه خیارشور این است که نسبت نمک به آب را رعایت کنیم، چون در غیر این صورت یا خیارشور خیلی شرو می شود، یا خیلی بی طعم. برای تهیه خیار شور باید به ازای هر لیتر آب جوشیده، دو قاشق نمک داشته باشید.
اندازه خیار مناسب شوری
برای تهیه خیارشور به سلیقه خود می توانید از انواع خیارها با سایزهای مختلف استفاده کنیم. می توانید از خیارهای بزرگ و یا ریز استفاده کنید. حتی می توانید خیارها را حلقه حلقه برش بدهید. اما معمولا خیارشورهای ریز خوشمزه تر و مجلسی تر هستند.
سرکه در خیارشور
استفاده از سرکه می تواند باعث خوشمزه تر شدن خیارشور شود، اما مشکلات خاص خودش را هم دارد. بهتر است داخل محلول آب و نمک، سرکه نریزید تا کپک نزند. البته خیارشور سرکه ای هم طرفداران خودش را دارد، اما ماندگاری کوتاه تری نسبت به خیار شور خالص دارد.
جلوگیری از پوک شدن خیارشور
یکی از مشکلاتی که خانم ها در تهیه خیارشور خانگی با ان مواجه هستند این است که خیارشورها پس از اماده شدن پوک می شوند و کیفیت قابل قبولی ندارند. برای اینکه داخل خیار پوک نشود، می توانید وسط آن را با یک میله نازک سوراخ کنید.
جلوگیری از کپک زدن
یکی از مهم ترین دلایل کپک زدن خیارشور این است که سبزیجات موجود در خیارشور ضد عفونی نشده اند. حتما سبزیجات معطر و خیار و سیر را ضدعفونی کرده و در آخرین مرحله، یک تکه لیمو ترش برش خورده روی خیارشور بگذارید و درش را ببندید تا کپک نزند.
نکات دیگر
روی ظرف خیار شور، تکه ای نان به همان اندازه قرار دهید و سپس در ظرف را ببندید.
اگر خیارها خیلی ریز است، می توانید حتی در شیشه نوشابه خانواده نیز خیارشور ها را تهیه کنید.
جهت جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف می توانید دور آن را گچ بگیرید.
از سبزی های معطری مثل ترخون، مرزه، نعناع و شوید استفاده کنید.
حتما خیارشورها را در جای خنک نگهداری کنید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir